Pogoń za szklanymi bitami

Enturiarium Minuk

los ludzki
kusi rachunek zdań

 

pieści sensy w supełkach narzuconych interakcji

 

samotnie
buduje srebrzyste potrzeby kafkowskiego zamku

 

o tak kusi cię rachunek zdań
przeżywanie
zmysły plazmy nienasyconej

 

każda zmiana jest wieczna jak uderzenie nożem
big bang nastąpił przed chwilą

a potem....

to tamto owo coś jeszcze
nauka o bycie która to do diabła?

 

pozaczłowiekowatość niedostępna

Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 24 maja 2015
anonim
  • Janusz Gierucki
    Kafka nie skończył Zamku. Niewykluczone ,że z premedytacją.

    · Zgłoś · 8 lat
  • Enturiarium Minuk
    Ano szkoda, że nie skończył. Ale zakończenie zaplanował, jest tragiczne, jak los człowieka. Uwielbiam Kafkę!

    · Zgłoś · 8 lat