Literatura

Radosny promyk Twoich ust (wiersz)

Druid777sg

Radosny promyk Twoich ust
Znów rozgrzał chłodny poranek
Lecimy szlakiem ptaków zbłąkanych
W bezchmurnym niebie cisza
Oczekujemy na anielskie chóry

W dole

Zieleni się łąka Jego dobrotliwe spojrzenie
Usłyszymy śpiew z oddali
Taki cichutki
Kwiaty kolorów wodospady
Oczarują
W ten chłodny poranek
A ty rozkołyszesz tysiące źdźbeł trawy
Ja popłynę ich falą
W zatoki odgadnione
Świat ukaże swą tajemnicę
Tylko dla nas

 

 

 

1997

 


słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 27 maja 2015, 02:28
Trzymaj tę chwilę...
Mithril
Mithril 27 maja 2015, 06:28
...wtórne - jak szpalta z ofertami pracy - dyrdymały
przysłano: 26 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca