za każdym razem, gdy zbiorę plony lub czekam na wyniki

Mi Lo

 

Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości. 

Samuel Beckett 

 

 

 

 

skryty w tataraku pozwalasz mi nacieszyć się życiem  

z dala od starego domu pod lasem 

gdzie nikomu 

nic do tego 

 

nie pytany wolę milczeć 

lecz nie wycofuję się rakiem 

 

z daleka 

dobiegają tylko plotki 

sprytnie przemykają się opłotkami 

zbyt uparty by nie powstać z kolan na nowo ważę słowa

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Mi Lo
Mi Lo
Wiersz · 28 maja 2015
anonim