Veronica ma w mojej pamięci
miejsce specjalne i pewne.
Zawsze była kimś więcej
niż tyko kobietą, kochanką czy żoną
Przyjmowała mnie zawsze
kiedy 'ranny' wracałem do domu,
lub chory umierałem
na miłość , bez szansy.
Bo Veronica jest z moich marzeń i snów.
Żadna kobieta nie potrafi tak kochać jak Ona.
A ja musiałem , długo, długo szukać,
aby się o tym przekonać..
Więc tylko dlatego mogę nadal trwać
bo w jej czułości;
pocałunkach, objęciach i gestach,
zapisane na zawsze jest ...
Porta semper aperta est.
Vivat Veronica !!!