ROJBER

Jakint

wczorajszy rentgen wykazał poważny ubytek

charakteru ale i dodatkowe żebro

choćby pieniążek w śledziowej sałatce

w zamian za wysoką cenę

 

waży podobno sto gram

tyle że poziom odczuwania na kliszy wskazuje

szósty zmysł ósme cudo

i jedenaste przykazanie - nie oddychaj

 

a ja na przekór

 

sikam do fontanny

od tego mnie przybywa

 

 

 

 

 

Jakint
Jakint
Wiersz · 7 czerwca 2015
anonim