***

Tomasz Smogór

 

zrywanie tapet

po upadłych miejscach kultu

gdzie cień przeciął rzekę

 

gałązki wierzbowe

tworzą maskę obrzędową

traszka zrzuca ogon

Tomasz Smogór
Tomasz Smogór
Wiersz · 15 czerwca 2015
anonim
  • Mithril
    ...haikopodobne to - sugeruję spoiwo pomiędzy pierwszą, a drugą.
    tekst winien wtedy nabrać charakteru/przekazu w autonomicznej spójności

    jedno słowo - wers

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    bardzo sugestywny. łącznik byłby wisienką, a tak zamiast tortu mam dwa kielonki czyściochy.

    · Zgłoś · 9 lat
  • Tomasz Smogór
    dzięki, pomyślę na tym

    · Zgłoś · 9 lat