Niemiecki w szafie wieszak

Matkovsky

W głuchej popielniczce hula wiatr,

i w świat sygnały wysyła,

że w kablach rodzi się nowy świat,

oświeceniowa mogiła.

 

Niebieski wróbel zaćwierkał piosenkę

Miłosza o końcu świata,

na wędkę złowił listonosz jaskółkę,

na wędkę koń rżnie szczupaka.

 

I choć nie rozumiesz tych strof poeto,

w portalu

za grafomanów

ożywa melodia

twoja hiper poezja

z reklamy

 

a ja dyndam sobie

 

na kablu.

 

Matkovsky
Matkovsky
Wiersz · 16 czerwca 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ty Matkovsky mądrze piszesz. Oświeceniowa mogiła rodząca się w kablach. Ale Ten Miłosz mi nie pasuje. Nie cierpię go.
    Dobry wiersz ale Wrocław był lepszy

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Panie Bogusławie, jak można nie cierpieć Miłosza?

    · Zgłoś · 9 lat