Będziemy

Sylvek Ed Derech

 

Będziemy się ku sobie przyciągać
Przytomnie i niezłomnie
Mniej lub bardziej
Najdosłowniej
Przodem do słońca
Tyłem do ziemi
By się czasem
Nie rozkleić

 

Będziemy jedno w drugim
Uparcie nieodparcie
Do utraty tchu
Najcieleśniej
Niepohamowanie
Swoją lubieżnością
Od wnętrza do wnętrza
Gościć wytrwale

 

Będziemy jeszcze przed końcem
Z siebie dla siebie
Rozdzierająco uporczywie
Jednako
Mężem i żoną
Bratem i siostrą
Zadośćuczynieniem
Zapał słomiany gasić

 

Sylvek Ed Derech

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Sylvek Ed Derech
Sylvek Ed Derech
Wiersz · 16 czerwca 2015
anonim
  • Aneta
    Będziemy się ku sobie przyciągać
    Przytomnie i niezłomnie
    Mniej lub bardziej
    Najdosłowniej...... heh :3

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • taczka5123042
    "Będziemy jedno w drugim" miałeś na myśli stosunek męsko damski?

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • gaj
    "...będziemy się ku sobie przyciągać
    przytomnie i niezłomnie mniej lub bardziej
    najdosłowniej
    przodem do słońca tyłem do ziemi
    by się czasem nie rozkleić..."

    ? :)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Pozdrawiam i do usług.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Sylvek Ed Derech
    Dziękuję Bogusław.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "Będziemy się ku sobie przyciągnąć"
    Przyciągać chyba

    · Zgłoś · 9 lat temu
Usunięto 1 komentarz