Literatura

Nałóg jak wszystkie nałogi (wiersz)

Cytra

 

 

wydawało mi się że jestem poetką 
a byłam zwykłą piśmienną gadułą
/wielcy zaśmiewali się w kułak/

droga grafomani jest długa
wloką się nią tacy jak ja /szurnięci/ 
skazani na pisanie

rozpędzony świat nie wytrącił mi pióra
te niedopisania gadugadania
to całkiem spora makulatura

dla pewności 
posypcie mnie solą po śmierci 
niech odetchnie katowana literatura

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca