Literatura

Kultura (wiersz)

Capri

Jakie społeczeństwo taka kultura
co zatem mamy?
śmietnik przemysł kulturalny
idiotyczne programy
Kto z kim i jak?
w poprzek wzdłuż
czy na wznak
Komu wszczepiono
większe silikony
Kto się ożenił kto już rozwiedziony
„Perfekcyjna Pani Domu” 
nienaganne maniery
Ma specyfik na wszelkie życiowe troski
wystarczy umiejętne użycie ściery
Ktoś w rolę wsiowego głupka
się wpisuje
Ktoś przeklina , restauratorom ubliża, kluskami pluje 
uczy naród jak się gotuje
Seriale telewizyjne gnioty

oglądają   przecież nie ma roboty

Celebryci społeczeństwa wypadkowa
Kończę rozbolała mnie głowa


słaby+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 19 czerwca 2015, 16:00
...tendencyjne, infantylne kocopoły
kopia cesarza internetu 19 czerwca 2015, 16:13
Mithril ,podoba ci się obecna kultura?
Mi Lo
Mi Lo 19 czerwca 2015, 22:26
To nic, że nie mój target. Różne cuda ludziska wymyślają. Ale wykonanie... Tekst przygotowany w czasie przerwy na reklamę.
kopia cesarza internetu 19 czerwca 2015, 22:43
W czasie pobytu w mieście, a więc pudło,,,
Bogusław Uściński 21 czerwca 2015, 19:59
Taaak Capri to tendencyjne.
Musisz pisać o niczym, niezrozumiale i wieloznacznie (wszystkoznacznie) żebyś nie był uznany za tendencyjnego. Kto nie jest tendencyjny niech pierwszy rzuci kamieniem.
kopia cesarza internetu 25 czerwca 2015, 19:27
Czy się ktoś odważy kamieniem rzucić?
Barbara Łapka
Barbara Łapka 24 września 2015, 18:00
Takie życie taka poezja.
Wiersz dobry, temat życiowy
przysłano: 19 czerwca 2015 (historia)

Inne teksty autora

chyba jestem artystą
kopia cesarza internetu
tłusta plama
kopia cesarza internetu
tłusta plama
kopia cesarza internetu
wyróżnienie
cesarz internetu
praca czyni miszcza
nieznajomek
kacabaja
nieznajomek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca