Jakie społeczeństwo taka kultura
co zatem mamy?
śmietnik przemysł kulturalny
idiotyczne programy
Kto z kim i jak?
w poprzek wzdłuż
czy na wznak
Komu wszczepiono
większe silikony
Kto się ożenił kto już rozwiedziony
„Perfekcyjna Pani Domu”
nienaganne maniery
Ma specyfik na wszelkie życiowe troski
wystarczy umiejętne użycie ściery
Ktoś w rolę wsiowego głupka
się wpisuje
Ktoś przeklina , restauratorom ubliża, kluskami pluje
uczy naród jak się gotuje
Seriale telewizyjne gnioty
oglądają przecież nie ma roboty
Celebryci społeczeństwa wypadkowa
Kończę rozbolała mnie głowa
Musisz pisać o niczym, niezrozumiale i wieloznacznie (wszystkoznacznie) żebyś nie był uznany za tendencyjnego. Kto nie jest tendencyjny niech pierwszy rzuci kamieniem.
Wiersz dobry, temat życiowy