Odpowiedzialność za wszystkich ludzi tego świata,
wydaje się być ciężarem strasznym!
Nie chodzi o to, że jesteś bogiem,
ale skoro jesteś aż człowiekiem,
to nikt nie może ci być obojętny.
Tak naprawdę, a jestem specjalistą w tym zakresie,
nigdy do końca nie wiadomo, który szczegół dziania się świata
spowoduje taką, czy inną konsekwencję w wymiarze globalnym.
Kiedy oglądam mecz, zawsze się zastanawiam, co by było, gdyby piłka nie trafiła w poprzeczkę,
jak potoczył by się mecz i kto by wygrał?
Każdy gra mecz o najwyższą stawkę w jednej ludzkiej drużynie.