Literatura

Samokrytyka (wiersz)

Janusz Gierucki

  Czytając moje wiersze
nie byłaś wystarczająco pijana.
Cóż z tego ,że szukając drugiego dna
utraciłaś resztę garderoby?
Przecież  świat  od tego nie runął
a pożogi, wojny, katastrofy
(ten esprit złych wiadomości)
z wyłączenie Tv - zgasł.
Byłaś więc zdana na moje wysokie progi
i męskość -
która zawsze tak muzycznie nabrzmiewa    
kiedy cały jestem w Twoich ustach.

 

Mówiłem więc - twoje ciało jest piękne
mówiłem więc - jesteś kochana
mówiłem także - twoja dusza jest taka miękka
i kochałem się z Tobą – na zmianę
aż do rana, aż po spermy kres.
Kiedy wreszcie poprosiłaś o litość;
po ostatnią twoją prośbę
abym skończył w czas
kiedy była po temu okazja
abyś z honorem mogła paść
w objęcia snu.

 

Bo tak tylko wydaje się
niewydarzonym kochankom
i onanistycznym poetom -
że, kobieta jest po to aby brać
a mężczyznom brakuje tego
aby dawać i czuć rozkosz bez końca...

 

Nic złudniejszego Panowie i Panie!
Zapraszam na kolację.
Ze śniadaniem!

 

 

Menu:

Żeberka na miodzie, zasmażane z kapustą z podgrzybkami, kluseczki półfrancuskie.

Piwo ciemne  Krusovice, wódka Bols (dobrze zmrożona) - do wyboru. Deser - Sery pleśniowe.

 

Paniom bez poczucia humoru - dziękujemy!

 


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 21 czerwca 2015, 15:40
Januszu...opócz poety masz inne zalety ,
czy podane menu serwujesz na śniadania,
czy można życzyć sobie inne dania-)
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 21 czerwca 2015, 16:07
Margo. Można życzyć sobie inne dania. Pod warunkiem, że będzie to jajecznica, ale nie ukrywam ,że robię ją doskonale.-)
Bogusław Uściński 21 czerwca 2015, 20:09
Dorzuciłbym butelkę dobrego ciężkiego czerwonego wina do zmiany koloru wilgotnej skóry.
kreda
kreda 22 czerwca 2015, 06:23
Pochwała życia bez zbędnych "ą" i "ę". Po prostu. Po przeczytaniu poczułam, że żyję!
przysłano: 21 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca