pod małosolnym ogórkiem

Jarosław Baprawski

siedziałem z dwunastoma

na zapleczu knajpy

 

gdy jeden z nich zapytał

 

Mistrzu

Kto to jest dobry poeta

 

przepiłem

i po chwili namysłu

unosząc palec wskazujący

ponad galaretą z nóżek

 

odpowiedziałem

 

dobry poeta to ten

który całe swoje życie

garnie się do ludzi

 

a oni ni chuja

nie rozumieją

 

do kogo on pije

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 13 głosów
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 21 czerwca 2015
anonim