w poszukiwaniu form

slavic player

panta rhei mówił swą grą bo nie był

uczonym nawet nie wędkował

strzelał matematyczne bramki

 

grałem w wirtua fighter z jego

rywalem parmenidesem lekceważył styl

nie swatał logiki z szaleństwem

 

potem chlałem z kolejnym hugo

oblicze miał z gołębi placów i kałuż

przeczytałem jednym tchem jego nostalgię

 

ale gdzie walczy mój ulubiony

filozof ten najbardziej mnie wkurwiający

 

 

 

Oceń ten tekst
slavic player
slavic player
Wiersz · 22 czerwca 2015
anonim