Chcesz żyć, to żyj i daj żyć
innym ich własnym życiem,
a nie wyszukuj sobie
i żeby tylko sobie przeszkód.
Jak to, co i dlaczego?
Przecież mały człowiek
siedzi w każdym człowieku,
a co dopiero wielkim.
Chociaż właściwie życie,
to jest odbieranie życia.
A czy sobie, czy komuś?
Jeśli nie ma różnicy,
to po co żyć i umierać
kosztem własnego życia.