Niech mi mówi,
kto, co chce, a ja wiem,
że w wielkim człowieku
są też mali ludzie.
I to często, a nawet
zbyt często
na pierwszym miejscu,
jak na wyobrażenie
o wielkim człowieku.
Albowiem tak
nie liczy się człowiek,
jak liczy się wizerunek,
daj Boże
wielkiego człowieka.