Sam już nie wiem

abojawiem

Sam już nie wiem,

czy to dobrze, czy źle,

żeby (czym wcześniej,

tym lepiej)

nie usłyszeć złego słowa

(chociaż same złe słowa,

to chyba jeszcze gorzej).

Ale wiem, że nagle

można zostać na lodzie

bez łyżew.

I ból dupy i głowy

i droga prosta i szara

ma swój koloryt.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 15 lipca 2015