but rozwiązany

Aminta Borkowski

pokochałam w tobie mężczyznę patrzącego dziecięcym wzrokiem

na lody cieknące z ust małych dziewczynek i palącego pety

z myślą że dorosłość może być gorzka i wymagająca częstego plucia

bo już wtedy byłeś mężczyzną

który wiele rzeczy musiał robić za

bo jej nie było a on darł się żebyś nie pierdolił o lodach i w ogóle nie pierdolił

wiem że wstydziłeś się swoich długich rzęs i cienkich palców

ale marzenia o zwyciężaniu miałeś tak pewnie wypisane w każdym ruchu

 

czy zwyciężyłeś

już mi nigdy nie powiesz

chyba że poznam cię po rzęsach

Aminta Borkowski
Aminta Borkowski
Wiersz · 19 lipca 2015
anonim
  • Mithril
    "pokochałam w tobie mężczyznę patrzącego dziecięcym wzrokiem
    na lody cieknące z ust małych dziewczynek i palącego pety
    z myślą że dorosłość może być gorzka i wymagająca częstego plucia

    bo już wtedy byłeś mężczyzną
    który wiele rzeczy musiał robić za

    bo jej nie było a on darł się żebyś nie pierdolił o lodach i w ogóle nie pierdolił
    wiem że wstydziłeś się swoich długich rzęs i cienkich palców
    ale marzenia o zwyciężaniu miałeś tak pewnie wypisane w każdym ruchu

    czy zwyciężyłeś
    już mi nigdy nie powiesz
    chyba że poznam cię po rzęsach"

    akurat tego słuchałem i mi przypasiło

    https://www.youtube.com/watch?v=edBYB1VC...

    · Zgłoś · 9 lat
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Wiersz świetny! Mithril proponuje inną wersyfikację ale sama nie wiem. Mnie pasi i z Twoją :)

    · Zgłoś · 9 lat
  • Aminta Borkowski
    Mithril... z całym szacunkiem i wdzięcznością za lekturę, pozostanę przy swojej wersji. Szanta i Tobie dziękuję :)

    · Zgłoś · 9 lat
  • Ir
    No, no...dobry wiersz, tylko nie bardzo wiem gdzie mam przykleić ten tytułowy "but rozwiązany" :(

    · Zgłoś · 9 lat
  • Aminta Borkowski
    przyklej do chłopca :)

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    Z przyjemnością mogę polecić.

    · Zgłoś · 9 lat
  • Jarosław Baprawski
    ..klasa!..:)..lubię markowe słownictwo!..:)

    · Zgłoś · 9 lat