O pięknie

Alex Gregor

Lubię słowa proste

nie uginające się

pod ciężarem wzniosłości

tępym

głuchym patosem

 

 

Lubię szukać piękna

tam

gdzie go nie ma

(czyli gdzie nikt go nie widzi)

 

Alex Gregor
Alex Gregor
Wiersz · 22 lipca 2015
anonim