słuchowisko

Tomasz Smogór

 

na północy rośnie burza

przytargane krzesło słuchowisko

leniwe światła radiowozu

 

wąwóz w którym grzęzną nogi

nieprzebyte błota narodzin

gdzie czujna jest tylko ropucha

 

drzewa nie rzucają cienia poszlak

 

Tomasz Smogór
Tomasz Smogór
Wiersz · 25 lipca 2015
anonim