Źródło

Alex Gregor

Tu płynie źródło
Tu chadzają spragnieni

 

Jednakże
Czysta woda nie ma zapachu
Szemrze zbyt cicho
Nieświadomy pozostanie spragnionym

 

Cichy głos szepcze: 
Zatruj wodopój, nozdrza poczują
zapach słodki, usta poczują zbawienie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Alex Gregor
Alex Gregor
Wiersz · 28 lipca 2015
anonim