Marmur

Alex Gregor

Pozostał jedynie marmur
Tak zimny, nieczuły
Nie kocha twych dłoni

 

Czasem wilgotny od łez 
Czasem lepki od krwi

 

Lecz zawsze twardy
Stanowczy i wierny

 

Ten kształt – niezmienny

Spogląda na ciebie
Wciąż tymi samymi rysami

 

On jeden spośród wielu
Którzy cię (nie?) kochali
Pozostał

 

Oceń ten tekst
Alex Gregor
Alex Gregor
Wiersz · 29 lipca 2015
anonim