Wiosna

Alex Gregor


Tak, ona zawsze jest przerażająco piękna
W szczególności na ulicy Karola Jana
Efemeryczność każdego szczegółu
Powietrze wciąż takie ruchome
I ten mistyczny dotyk słońca

Wszystko jak w telewizyjnej reklamie
Jak w filmie zza wielkiego i słonego morza

Każdy uśmiech tak szczery i radosny
A rani do głębi, jak prawdziwe ostrze
(Naprawdę, nie tylko w lustrze)

Tylko chmury ponure, wiszące gdzieś w oddali
Widzą prawdziwą grozę sytuacji

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Alex Gregor
Alex Gregor
Wiersz · 30 lipca 2015
anonim