Rozpacz

Alex Gregor

Płacz dzikiego ptactwa

Słyszalny jest dziś w całym mieście

 

Cienie snują się ulicami stadnie

Jak bydło w poszukiwaniu wodopoju

 

Dziwna woń unosi się ponad nami

To ostry zapach dotkliwej porażki

 

Nikt zaś nie spojrzy na napis

Na naszym wspólnym grobie

 

(„Człowiek jest słaby”)

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Alex Gregor
Alex Gregor
Wiersz · 30 lipca 2015
anonim