Arbeit macht frei

Alex Gregor

dostałeś łopatę, komunistyczny leniu

więc kuj, kuj tę skałę, wykuj sobie pieniądz

praca czyni pieniądz, pieniądz czyni szczęście

krzyki radosne wydają ze swych gardeł

na śmierć zapracowani umarli

mrowisko wznosi się niczym Babel

w komórek tysiącu brak jednak miejsca

dla nas i naszej prywatnej wolności

 

Alex Gregor
Alex Gregor
Wiersz · 31 lipca 2015
anonim
  • Mithril
    ...pierdoły i to z przytupem przy tytule,

    Arbeit macht frei

    który winien być opatrzony cudzysłowem, to takie dwa przecinki w kupie przed i po,
    a zawieruszyły się w... "tekście"(?)

    "w komórek tysiącu brak jednak miejsca".........................genialna inwersyjność
    - cały tekst winien być odpisiorowskim hymnem, acz kiedyś wstawał ten lud "wyklęty..."

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    niezgrabny jak kiecki przodowniczek pracy

    · Zgłoś · 9 lat