dziękować można
a nawet trzeba
ale nikt nie ma
obowiązku
sprawiać komuś
takiej przyjemności
a jeśli już
to zależy to od tego
jaką kto ma kulturę
no i co to za ludzie
ponoć kulturalni
którzy czekają
na podziękowania
za to co jest ich
psim i oczywistym
obowiązkiem
i jakże się chętnie
podjęli takiej służby