Zgubiłem dziś kolejne słowo
To stało się właśnie wtedy
Kiedy szedłem samotnie ulicą
(Możliwe, że ktoś mi towarzyszył.)
I płacz dziecka słyszę. Płacze.
Czuję teraz tą więź pomiędzy nami.
Ja patrzę, widzę; słyszę ten płacz.
I odkrywam go gdzieś w głębi.
Pod własną, bladą skórą.