przyczynny

Grzesiek z nick-ąd

a jeśli kiedyś znów uwierzę

w pokrewność czyjejś pięknej duszy

której jak bułki nazbyt świeżej

boisz się dotknąć by nie skruszyć

 

i jeśli skradnę jej tę ciszę

na przekór falom i odpływom

i o tym wszystkim wiersz napiszę

z treścią i puentą wiecznie żywą

 

i jeśli po tym wszystkim umrę

z wiarą że jednak nie do końca

czy zdążę zbić dla siebie trumnę

z powiewu wiatru i ze słońca

 

i jeśli z tego się narodzi

kolejny ja z kolejną wiarą

czy starczy lat miesięcy godzin

by kochać młodość za nie starość

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 10 sierpnia 2015
anonim
  • Mithril
    "i jeśli po tym wszystkim umrę
    z wiarą że jednak nie do końca
    czy zdążę zbić dla siebie trumnę
    z powiewu wiatru i ze słońca"


    bo kiedy z uśmiechem przyjdzie ta
    obwieszczając że już na mnie pora
    zalotnie i cichutko zazgrzyta
    podgniłą skrzynką po pomidorach........................... :-)

    · Zgłoś · 9 lat