zagłuszony

Grzesiek z nick-ąd

to życie wiersze pisze

ja tylko słuchać umiem

jak dudnią krople w ciszę

po rozbieganym tłumie

 

jak klęka bezboleśnie

miłość niedokarmiana

gdy wiśnie i czereśnie

zgubione w stogu siana

 

 

gdy uśmiech starej baby

mądrzejszy niż nadzieja

dla każdej wielkiej sprawy

rzeczy się same dzieją

 

choć słaba jest i krucha

ta moja wiara w ciszę

ciągle nadstawiam ucha

gdy życie wiersze pisze

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 11 sierpnia 2015
anonim
  • Mithril
    zawsze z ogromnym zainteresowaniem zaglądam w semantyczną aurę pewnej w rymach ręki... zawsze jest przy czym się zatrzymać, acz wiadomo "pióro" to sinusoida a życie(?) to (pit), z którego przyjdzie, bądź nie się, co poniektórym rozliczyć :-)

    · Zgłoś · 9 lat