***

nadia


  a to ja
jesteśmy z Weroniką
na drodze krzyżowej w Kalwarii
na pierwszym zdjeciu pale cienkie papierosy chyba miętowe
na drugim
zasnełam na trawie pod klasztorem

a na trzecim
gdzieś się modli o mnie moja matka.

nadia
nadia
Wiersz · 12 sierpnia 2015
anonim
  • Mithril
    "zdjeciu"
    "zasnełam" .................................lyterufki



    "(o)to ja
    jesteśmy

    z weroniką na drodze krzyżowej
    w kalwarii na pierwszym zdjęciu pale cienkie papierosy
    chyba miętowe - drug[ie] [pokazuje]

    [jak śpię [w] przyklasztornej trawie]
    a na trzecim

    gdzieś się modli o mnie moja
    matka."

    na ten przykład - nie ma co się spieszyć z publikowaniem

    i trzeba pracować nad tym, aby tekst mia tytuł, który jest wrotami do obrazu/widzenia ze świata autora
    - bo gwiazdki to taki leniwy standard windowany do licentia poetica w sieci

    · Zgłoś · 9 lat
  • Ir
    Fakt, te literówki szpecą tekst.
    To zestawienie osób, ciekawe.
    Szczególnie matka modląca się za "rozmodloną " małolatę, daje wymowny kontrast.
    Nie jest źle...a mogło być lepiej.

    · Zgłoś · 9 lat