NIE PRZYWIĄZUJ SIĘ ZBYTNIO
DO TEGO CO ZIEMSKIE
ZŁOTO ŚNIEDZIEJE
SREBRO CZARNIEJE
DOBYTEK POCHŁONIE
GRUNT GRZĄSKI
NIE PRZYWIĄZUJ SIĘ ZBYTNIO
DO TEGO CO MÓWIĄ LUDZIE
KAŻDY Z NAS NIESTETY
ŻYJE W MNIEJSZEJ
LUB WIĘKSZEJ OBŁUDZIE
NIE PRZYWIĄZUJ ZBYTNIO
UWAGI DO SWEGO WYGLĄDU
TO CO BŁYSZCZY
NIE ZAWSZE JEST WARTE
TWOJEGO WYBORU
NIE PRZYWIĄZUJ SIĘ ZBYTNIO
DO NICZEGO
OTWÓRZ SERCE NA MIŁOŚĆ
I NADZIEJĘ DNIA NASTĘPNEGO
I ciągle te krzyczące wielkie litery.