Literatura

Shady Flair (wiersz)

Norbert Gołąb

Shady Flair naprawdę nie nazywa się Shady Flair

jednak woli, kiedy tak go nazywają

tak jak woli kreskę nad okiem

i ciszę nad strefą gazy

bo mówią: Shady Flair, masz piękne oczy

które mówią pokój z tobą

 

Shady klęczy jak chrześcijanin

Shady klęczy jak muzułmanin

Shady klęczy jak żyd

Shady klęczy jak człowiek

kiedy przykładają mu metal do skroni

i mówią: nie nazywasz się Shady Flair

musisz zmyć twarz, którą toczy choroba

 

Gdzie jest twój tęczowy Bóg Shady Flair?

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
roftt
roftt 18 sierpnia 2015, 07:50
bardzo mi się podoba...dobry kawałek poezji. Pozdro :)
Norbert Gołąb
Norbert Gołąb 19 sierpnia 2015, 16:29
Raczej szkic, ale niech będzie, że dobry ;). Dzięki
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Ciekawe :)
przysłano: 16 sierpnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Łapa
Norbert Gołąb
Swords Eater
Norbert Gołąb
Eeny, meeny, miny, moe
Norbert Gołąb
Dekompresja
Norbert Gołąb
Error 404
Norbert Gołąb
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca