Shady Flair

Norbert Gołąb

Shady Flair naprawdę nie nazywa się Shady Flair

jednak woli, kiedy tak go nazywają

tak jak woli kreskę nad okiem

i ciszę nad strefą gazy

bo mówią: Shady Flair, masz piękne oczy

które mówią pokój z tobą

 

Shady klęczy jak chrześcijanin

Shady klęczy jak muzułmanin

Shady klęczy jak żyd

Shady klęczy jak człowiek

kiedy przykładają mu metal do skroni

i mówią: nie nazywasz się Shady Flair

musisz zmyć twarz, którą toczy choroba

 

Gdzie jest twój tęczowy Bóg Shady Flair?

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Norbert Gołąb
Norbert Gołąb
Wiersz · 16 sierpnia 2015
anonim