POLINEZJA

Sylwia Aszendorf

 

MARZĘ O POLINEZJI
ZIEMSKIM RAJU
ZANURZAM ME CIAŁO
W SZMARAGDZIE OCEANU
DALEKA OD SYSTEMU
I CO Z NIM ZWIAZANE
ZOSTAWIŁAM MÓJ BAGAŻ
W EUROPEJSKIM KLANIE

WARTOŚCI ŻYCIA 
W BARYŁKACH ROPY
ZŁOTO I SREBRO
W WALUCIE EURO
WĘGIEL I GAZ
JUŻ ZAPOMNIANY
BIERZE SIĘ PRZYDZIAŁ
ZE WSCHODNIEJ STRONY

A JA WCIĄŻ MARZĘ
O POLINEZJI
RAJSKIM ŻYCIU
BEZ ILUZJI

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 17 sierpnia 2015
anonim