SYRENA

Sylwia Aszendorf

 

 

MORSKA SYRENA
SIĘ ZAKOCHAŁA
NA MARYNARZA 
TĘSKNIĄC CZEKAŁA
LECZ MARYNARZE
SĄ ZNANI Z TEGO
ŻE ZAKOTWICZĄ
ZAWSZE PRZY BRZEGU
I ILE PORTÓW JEST
NA TYM ŚWIECIE
TYLE JEST SYREN
I MORSKICH DZIECI

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 20 sierpnia 2015
anonim