Kilka...

Robert Więckowski

Każdy ma swój księżyc,

chce móc zrobić ten krok,

 

przejść Rubikon,

wyciągnąć rękę ku Bogu

i nie zastygnąć w tym geście.

Zdobyć swoje.

 

Każdy ma na to sposób,

czuje sie w życiu jedynym –

 

tym przeznaczonym do laurów

tym do wywyższenia,

najbardziej niepowtarzalnym.

Tym.

 

Każdy dzień może przynieść odmianę,

może sprawić, że sie staniesz,

że zaczniesz sie stawać

sobą.

 

Każdy wierzy w przyszłość

i marzy.

Co mamy prócz tego?

Robert Więckowski
Robert Więckowski
Wiersz · 22 sierpnia 2015
anonim