Nadzieja

Robert Więckowski

 

Samobójstwo ma sens

tylko

z Oscarem na okapie

kominka –

 

inaczej byłbyś jak żołnierz

co ucieka

z pola bitwy

 

Lepiej jest żegnać życie

z uśmiechem na ustach

niż

ze łzami w oczach krzyczeć:

 

już nic nie wskóram.

 

Jasne światło monitora

nakłuwa oczy;

biała kartka zapełnia sie

czarnymi znaczkami.

 

Spocznij.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Robert Więckowski
Robert Więckowski
Wiersz · 26 sierpnia 2015
anonim
  • Janusz Gierucki
    Nieźle. Przekornie ironicznie. Nie posiadający kominków i Oskarów zyskali ostatnie słowo!-)

    · Zgłoś · 9 lat temu