zadałem sobie tyle trudu
by zrozumieć cały deszcz spadający na moją ziemię
nie licząc kropel dobijających się do odświeżonej oranżerii
skoro wiem czym jest radość
zrywania malin w ogrodzie nawożonym wyłącznie potem
będzie już tylko sielsko i bliżej mojego lub twojego raju
właśnie stawiam stracha na krążące nad głową anioły i depesze
kondolencyjne treści brzmią w skołatanej głowie niedorzecznie
jak trąby jerychońskie na weselu
niech pada aż do pierwszych smug tęczy nad głową
niechże gra muzyka a zatańczę z przytupem
w końcu po to rozpisałem nuty
"właśnie stawiam stracha na krążące nad głową anioły i depesze
kondolencyjne treści brzmią w skołatanej głowie niedorzecznie
jak trąby jerychońskie na >>>wawelu
:-)