exodus

Jacek JacoM Michalski

obcy są po prostu obcy

płyną do naszego lądu

bo tu piasek bielszy

strach zaklinamy altruizmem

kochając bliźniego okiem za oko

w najlepszym razie

zaufanie zostanie w gettach

za policyjnym kordonem

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 22 września 2015
anonim