Szczęście

Janusz Gierucki

Szczęście to coś

czego nie poznasz do razu.

Czasem trudno pojąć

czy jest to  kobieta, drzewo

zwierzę albo świeży śnieg.

 

Jest tym czym chcesz

bo masz fart bycia wolnym

i przywilej myślenia

o czymkolwiek zechcesz

 

 Kiedy masz  w sobie

 wieczną młodość

 i poczucie wolności wyboru

 to cokolwiek  ono znaczy

 

masz  rację.

Janusz Gierucki
Janusz Gierucki
Wiersz · 27 września 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Tyle rzeczy chcemy w życiu, że nie ma jednego szczęścia. Szczęście zdobywasz i tracisz co chwilę. Jeżeli szczęście to stan umysłu ducha, to także jest przejściowy. W świecie gdzie są pragnienia szczęście jest więc tylko chwilą spełnienia tego pragnienia. Potem pojawia sie inne pragnienie i dążenie do jego realizacji. Może szczęściem jest sama możliwość dążenia do realizacji pragnień? A może szczęście widać tylko kiedy obejrzysz sie za siebie? Może widać je tylko z perspektywy? Ciekawy temat ciekawie podany ciekawie zagajony.

    · Zgłoś · 9 lat
  • Janusz Gierucki
    Bogusławie.Na szczęście młodość przychodzi wraz z wiekiem!-)

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Taaak i wtedy rolnik stuka żony

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Janusz, bardzo dobry wiersz, i słowa : "Na szczęście młodość przychodzi wraz z wiekiem"
    Rozważania Bogusława są naprawdę trafne, a no i poczucie humoru super..

    Pragę dodać, dla mnie szczęściem, jest kiedy widzę lub czuję go w każdej istocie..
    wiele jest ludzi smutnych przez całe życie, żyją w ciągłym braku lub nadmiarze czegoś a szczęście to dar miłości do wszystkiego ...Pozdrawiam.:)

    · Zgłoś · 9 lat
  • Janusz Gierucki
    Margo. Hasło "młodość przychodzi wraz z wiekiem" niestety, nie jest moje (zazdroszczę)!
    Mało kto zwrócił zapewne na to uwagę, ale pojawia się ono w polskim filmie Piąta pora roku (http://www.filmweb.pl/film/Pi%C4%85ta+p.... Kto uważny ten zobaczy. Swoją drogą to rewelacyjny film.

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Bardzo lubię was czytać. Dzieki Wam biorę mniej morfiny. Ona też może dawać szczęście uwierzcie mi.

    · Zgłoś · 9 lat
  • Janusz Gierucki
    Bogusławie. Tobie także spodoba się ten film!. Organizuję zioło jako interludium! Bądź dzielny - już niedługo!

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ależ ja znam ten film z moim ulubionym Dziedzielem. A morfiny nie biorę tylko mi dają. Trawy nie palę ale sama impra sprawia ze jestem jak ukręcony.

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Januszu... przypomniałeś o filmie, z siostrą się kulturzymy; na koncerta chodzimy do łopery i po popcorn do kina też chodzimy... Bogusławie z Tobą to mają wesoło
    w domu i wokoło niego,,,

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Mówią o mnie wesoły chłopak - gdzie pójdę to mnie wyśmieją ;)))

    · Zgłoś · 9 lat
Wszystkie komentarze