Mądrość kubka kisielu

Cytra

choć dookoła świat nadyma się problemami
ty nabierasz kształtu kanapy
a szare komóreczki przestają płodzić

– to już zmierzch

w głowie rozsypało się 
tysiące kawałeczków wspomnień 
nie pasujących do żadnej układanki

- coraz częściej budzisz się stary

czasem wraca kilka chwil 
po śladach dobrych chęci ale kanciastość 
sprawia że słowa które mogły być miłe

- nie były
bo starość to syf
a staruchy są do dupy

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Cytra
Cytra
Wiersz · 4 października 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Na starość, trzeba tylko zdjąć lustra .....
    w piaskownicy nadal bawią się dzieci...
    świeci słońce, a ludzie jak ludzie, po prostu tracą wzrok, nie rozum ,
    można by płakać, nad tym co było....ale wszystko dalej się kręci, a kisielki lubią bezzęmbni, my jeszcze mamy sztuczne szczęki... Pozdrawiam cieplutko :)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    ...senioryzm - dobrze, że nie w globalnym ogłupieniu roszczeniowej formy na miejsce w autobusie, zaś finał można rozdzielić na wsie pory dnia zwierza z zagadki sfinksa

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Eeeej Cytro nie starość czyni staruchem
    Staruchem czyni zgorzkniałość

    · Zgłoś · 9 lat temu