wykłady matki o skrobankach
różańce ciotki
a został im odebrany dar wiary
starsza siostra lat 18 ma żonatego faceta
wozi ją na podłodze w swoim niebieskim Volvo
kilka lat temu chorowała na stany lękowe
bała się wiary
średnia siostra troche ciemniejszy odcień blondu lat 13
-najpiękniejsza bo podobna do matki
boi się pogrzebów
nieklęka do pacierza
najmłodsza lat 8
szykuje się do pierwszej komunii
jeszcze wierzy jak to dziecko .
spis sióstr
nadia
nadia
Wiersz
·
4 października 2015