mówisz Jestem

Yaro

szukam Ciebie
na niebie na ziemi

 

mówisz Jestem wszędzie i wszystkim

 

wyciągam dłonie 
czynię dobro 
nie krzywdzę 
nie podsycam ognia nienawiści

 

czekam ognia oczyszczenia
nowego chrztu 

 

spełniony odpłynę na wyspę
zanurzę zmysły w samotności 


nie dbając o jutro 
żyć każdym dniem
z myśli głębią o Tobie

 

ulotny odlecę w przestrzeń
oddam pokłon miłości 
życiu w radości spełnionych chwil nasycony

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 4 października 2015
anonim