Jesse James

Tomasz Smogór

 

ten pociąg przejdzie was jak nigdy

niegasnąca spluwa wyrzuci na łąkę

postaci z ballad żywiąc się resztkami

wspomnień o brudnej forsie

 

bo lubi jak legenda świeci na bagnach

zatańczy na nieczynnych stacjach

by zjawić się w miasteczku w samo południe

i trzymać widoki za mordę

 

Tomasz Smogór
Tomasz Smogór
Wiersz · 7 października 2015
anonim