Wyrocznia

Jan Pradera

Gdybyś wiedziała wcześniej 
że życie to nie film
powiekę coraz ostrzej
szkli.

 

Gdybyś wiedziała wcześniej
jak wiele znaczy uśmiech 
nim świt nam go odbierze 
lustrem. 

 

A ile waży słowo 
jakbyś wiedziała wcześniej
czy mówiłabyś kocham 
szeptem ?

 

Przekleństw już nie wystarczy 
żeby opisać pustkę 
paraliż zmysłów, melanż
ustępstw 

 

Zamykasz wściekle w sobie
nieustający szał 
paraliż zmysłów, przemarsz 
traum.

 

I spłynie jedna łza 
jedną przejezdną zmarszczką 
paraliż zmysłów, drenaż 
marskość.

 

 

Jan Pradera
Jan Pradera
Wiersz · 9 października 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Gdyby był jeszcze słupek genialne - to bym dał bez drgnienia ręki.
    Dobrze jest móc tu coś jeszcze przeczytać

    · Zgłoś · 9 lat