Dziecko to Prześliczny Dar Boski, który "Kocha i jest Beztroski".
Dziecko jest Darem Każdego z Nas , w metaforze: "Bo przecież,
Dziecko jest Równe Boskiemu Obliczu, które Rośnie w Pokorze".
Dziecko jest niczym Bogaty Haft na Cudownym Obrusie, pokazuje
to czego Dorosły pokazać, Nie Może -Piękno Młodości i Światło
Wielkości; kolory niczym Kolorowe Róże.
Dziecko jest Piękne, Samo w Sobie-W KOŃCU TO JEST
PIERWSZY , WRAŻLIWY NA TYM ŚWIECIE MAŁY CZŁOWIEK!