Literatura

"Życie i..." (wiersz)

Róża

Czy masz przy Sobie ten kamyk zwany Szczęściem?

 

Czy nosisz Go w kieszeni zwanej Życiem i nosisz Go w Ludzkiej Podzięce?

 

Czy Ten Oto kamień, jest Twardy jak Skała, by nie załamywać się , jest po prostu Mocny?

 

Ile ma w Sobie Szczęścia , tylko Życie Wie.

 

A Ludzka Podzięka- to może do Boga; jak Uczuć Mnogość i Potęga-uważaj, ten kamień i kieszeń jest bardzo cenna, jest Ona Droga.

 

Czy masz w Sobie tyle Miłości, by Zamknąć Ją w Cennej Kolii zrobionej ze Szmaragdów i Diamentów?

 

Czy widzisz jak Twe Życie składa się z Samych Zakrętów?

 

Lecz, pamiętaj - Nie obawiaj się gdy Te Zakręty będą Za Ostre, przecież i tak po Zimowych

 

oblodzonych  lodem drogach, istnieje to co zostanie po Wiośnie.

 

A Miłość,Szczęście i Życie - to wszystko o co Ty zawsze prosisz w Swoim Zachwycie i

 

Czerpiesz z nich Bardzo Obficie.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca