za miłość
za ciepło rodzinne
dzięki Ci Panie
za czas za opiekę
za rękę na ramieniu
za wysłuchanie
choć nie wiem
czy mam miejsce w Niebie
jeśli nie
zachowaj dzieci nasze
małe zapłakane
białe czarne żółte mieszane
które powierzam Tobie
i skrawek Ziemi Matki ukochanej
która karmi głodne małe robaczki
dzięki Ci Panie
gdy w dół patrzysz
jak człowiek grzeszy
niszczy gniazdo
pluje na aksamit
za dobro mówi ciągle mało
wybacz nam Panie
Amen