ustatecznienie

Jacek JacoM Michalski

dzieci kwiaty czuły się wolne

dzieci śmieci czuły się wolne

dzieci mamony kupują wolność

zniewolone strachem o stan konta

 

za komuny brak wolności ulic

dodawał jej w głowach

swoboda urwała skrzydła

więc pełzamy szukając

drobnych lub grubych

już nie głodni

a wciąż nienasyceni

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 24 października 2015
anonim